Kotimaista hyväntekeväisyyttä vuodesta 1907

pieni ele -keräys on jo reippaasti yli sata vuotta kerännyt varoja suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin vaalimiseen. Keräys on aina vaalien aikaan äänestyspaikoilla. Ensimmäisessä keräyksessä vuonna 1907 keräsimme varoja tuberkuloosin vastustamiseen. Keräys järjestettiin vaalien yhteydessä ja monien vuosien ajan keräyksemme nimi olikin Vaalikeräys. Tänä päivänä lahjoituksilla tuetaan kotimaamme vammaisia ja pitkäaikaissairaita ja keräämme edelleen äänestyspaikoilla.

Puolet keräyksen lahjoituksista jää suoraan keräys­paikka­kunnalle

Lipaskerääjämme ovat usein paikallisyhdistysten jäseniä. Mukaan voit tulla sinäkin, koska apuvoimia tarvitaan! Vapaaehtoisiimme törmäät aina vaalien aikaan äänestyspaikoilla. Vapaaehtoisten ansiosta kotipaikkakunnallasi tuetaan monipuolisesti heitä, jotka apua tarvitsevat. Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä? Lipaskeräys on helppo ja palkitseva tapa auttaa.

Vamma tai pitkäaikaissairaus voi hidastaa askelia, mutta elämänilon ei tarvitse pysähtyä.

Jotta kukaan ei jää yksin

Keräystuotto jaetaan kotimaisten vammais- ja terveysjärjestöjen kesken. Järjestöt käyttävät keräysvarat mm. kuntoutukseen, apuvälineiden hankintaan ja edunvalvontaan. Paikallisyhdistyksissä keräysvarojen avulla järjestetään esimerkiksi neuvontaa, vertaistukiryhmiä sekä virkistystoimintaa.