Kotimaista hyväntekeväisyyttä vuodesta 1907

pieni ele -keräys on jo reippaasti yli sata vuotta kerännyt lahjoituksia vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyvinvoinnin vaalimiseen. Keräys on aina vaalien aikaan äänestyspaikoilla. Ensimmäisessä keräyksessä vuonna 1907 keräsimme Werner Söderströmin johdolla lahjoituksia tuberkuloosin vastustamiseen. Keräys järjestettiin vaalien yhteydessä ja monien vuosien ajan keräyksemme nimi olikin Vaalikeräys. Tänä päivänä lahjoituksilla tuetaan kotimaamme vammaisia ja pitkäaikaissairaita ja keräämme edelleen äänestyspaikoilla. Toimintamme perustuu hyväntekeväisyyteen ja olemme poliittisesti sitoutumattomia.

Puolet keräyksen lahjoituksista jää suoraan keräys­paikka­kunnalle

Lipaskerääjämme voi olla kuka tahansa. Mukaan voit tulla sinäkin, koska apuvoimia tarvitaan! Vapaaehtoisiimme törmäät aina vaalien aikaan äänestyspaikoilla. Vapaaehtoisten ansiosta kotipaikkakunnallasi tuetaan monipuolisesti heitä, jotka apua tarvitsevat. Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä? Lipaskeräys on helppo ja palkitseva tapa auttaa. Mukaan voi tulla vaikka pariksi tunniksi ja meillä lipaskerääjä ei pyydä, vaan vain vahtii lipasta ja kiittää lahjoittajia.

Vamma tai pitkäaikaissairaus voi hidastaa askelia, mutta elämänilon ei tarvitse pysähtyä.

Lahjoituksilla apua arkeen

Paikallisyhdistyksissä lahjoitusten avulla järjestetään esimerkiksi neuvontaa sairastuneelle, vertaistukiryhmiä sekä virkistystoimintaa. Vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat usein pienituloisia, joten kaikki hyvät asiat tuovat parempia hetkiä arkeen. Kotimaisten vammais- ja terveysjärjestöjen kautta lahjoituksilla tehdään muun muassa kuntoutusta, hankitaan apuvälineitä ja valvotaan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten etuja.