Pieni ele ry avusti 426 000 eurolla vammaisia ja pitkäaikaissairaita

Kiitos mahdollisuudesta auttaa kotimaan vammaisia ja pitkäaikaissairaita kuuluu jokaiselle pieni ele -keräykseen lahjoittaneelle. Tänä vuonna Pieni ele ry on voinut lahjoitusten myötä avustaa kotimaan vammais- ja terveystyötä 426 000 eurolla.

Perinteinen lipaskeräys äänestyspaikoilla on edelleen lahjoittajien eniten suosima lahjoitustapa pieni ele -keräyksessä. Perinteenä keräykseen lahjoittaminen on siirtynyt sukupolvelta toiselle siitä asti kun Suomessa oli ensimmäiset vaalit vuonna 1907. Samassa yhteydessä alkoi solidaarinen mahdollisuus auttaa pitkäaikaissairaita ja vammaisia keräykseen osallistumalla.

Tutkimusten mukaan suomalaiset välittävät sairaiden ja vammaisten hyvinvoinnista. Äänestyspaikoilla tapahtuva keräys ja lahjoittaminen on ainutlaatuinen tapa antaa oma hyväntahdon ele. Vastaavaa ei ole missään muualla. Suomessa on muutenkin tehty ainutlaatuisia juttuja, tällaisen solidaarisen keräyksen lisäksi ainoita maailmassa ovat olleet myös äitiyspakkaukset. Suomessa haluamme pitää toisistamme huolta.

Kuka pieni ele -keräykseen lahjoittaa?

Oletko se kenties sinä? Sen tiedämme, että suurin osa lahjoittajistamme käy äänestämässä, koska lähes kaikki lahjoitukset tulevat äänestyspaikkojen lipaskeräykseen. Paljon muuta emme sitten lahjoittajistamme tiedäkään. Lahjoittajia on kuitenkin ollut yli sadan vuoden ajan valtava määrä. On hienoa ajatella, kuinka pitkään ja uskollisesti lahjoittajat ovat jatkaneet hyvän tekemistä. Lahjoittajien ja tuhansien vapaaehtoisten avulla olemme tehneet auttamisen historiaa.

Seuraava pieni ele -lipaskeräys on eduskuntavaalien äänestyspaikoilla 22.-28.3.2023 ja 2.4. Nähdään siellä!

Erika Mäntylä
toiminnanjohtaja
Pieni ele ry

Kuvassa: Erika Mäntylä, toiminnanjohtaja ja Minna Lehtola, keräyskoordinaattori