Suomalaiset auttoivat vammaisia ja pitkäaikaissairaita 965 000 eurolla

Suomen vanhimpiin keräyksiin kuuluva Pieni ele -vaalikeräys keräsi vapaaehtoisten avulla lähes miljoona euroa vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi. Suomalaisten halu auttaa näkyi tuoton nousemisena 94 prosenttia vuoden 2022 keräyksestä, kun koronarajoitukset eivät enää vaikuttaneet ihmisten toimintaan. Suurin osa lahjoituksista annettiin käteisenä eduskuntavaalien äänestyspaikoilla olevien keräyspisteiden lippaisiin.

Apu menee perille yli 700 paikallisen vammais- ja kansanterveysyhdistyksen kautta ympäri Suomen. Yhdistyksillä on merkittävä rooli vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyvinvoinnin tukemisessa eri tavoin.

– Kyselymme mukaan yhdistykset järjestävät lahjoitusten avulla eniten vertaistukea, apuvälineitä ja erilaisia virkistystapahtumia, joihin vammaisten ja pitkäaikaissairaiden olisi muuten vaikea osallistua esimerkiksi rahallisista syistä, kertoo Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä.

– Kiitämme kaikkia lahjoittajia, sillä tällä summalla saadaan autettua jo todella montaa yksittäistä ihmistä ja annettua piristystä elämään vamman tai sairauden kanssa.

Lisätietoja antaa:
Erika Mäntylä
Toiminnanjohtaja
040 529 5409
erika.mantyla@pieniele.fi

Pieni ele -vaalikeräys on kerännyt lahjoituksia suomalaisten pitkäaikaissairaiden ja vammaisten tukemiseen 116 vuotta, vuodesta 1907 asti. Keräys on järjestetty äänestyspaikoilla Suomen ensimmäisistä vaaleista alkaen. Kaikki lahjoitukset jäävät Suomeen ja puolet lahjoituksista suoraan paikkakunnalle apua tarvitseville. Keräyksellä autetaan muun muassa kehitysvammaisia, sydänsairaita, epilepsiaa sairastavia, invalideja, sokeita, kuuroja, aivosairaita; lapsia, nuoria ja aikuisia ja heidän perheitään. Apu jaetaan 15 vammais- ja kansanterveysjärjestön ja niiden paikallisyhdistysten kautta.

Seuraava lipaskeräys on vuoden 2024 presidentinvaalien äänestyspaikoilla.