Keräys jatkuu presidentinvaalien äänestyspaikoilla

Vapaaehtoiset lipasvahdit ovat koko presidentinvaalien ajan äänestyspaikoilla keräämässä lahjoituksia kotimaan pitkäaikaissairaille ja vammaisille. Suurin osa vapaaehtoisista lipasvahdeista on itse pitkäaikaissairas, vammainen tai heidän perheenjäsen. He keräävät lahjoituksia, jotta tukea saadaan kotimaan eri vammojen tai sairauksien kanssa elävien elämään. Lahjoituksilla järjestetään muun muassa vertaistukea, apuvälineitä, kuntoutusta ja virkistystä.

– Käytännön tasolla pitkäaikaissairaiden ja vammaisten tulot voivat olla erittäin pienet ja lisäkuluja tulee lääkkeistä ja muista erityistarpeista. Myös pitkään sairastaminen ja ehkä jopa elämän pituiset kivut sekä hankaluudet voivat aiheuttaa mielialan laskua ja ahdistusta. Tällöin kaikki hyvät asiat tuovat arkeen pieniä parempia hetkiä, joita esimerkiksi lahjoitustuotoilla voidaan toteuttaa, kertoo Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä.

Apu menee perille yli 700 paikallisen vammais- ja kansanterveysyhdistyksen kautta ympäri Suomen. Yhdistyksillä on merkittävä rooli vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyvinvoinnin tukemisessa. Keräys on järjestetty vapaaehtoisten voimin äänestyspaikoilla vaalien yhteydessä 117 vuoden ajan, yhtä kauan kuin Suomessa on järjestetty vaaleja.

Lahjoittaa voi keräyslippaan lisäksi MobilePaylla numeroon 64971.

Poliisihallituksen keräyslupa RA2020/814.