Kiitos lahjoittajille ja vapaaehtoisille keräyksen tukemisesta!

Vapaaehtoisten ympäri Suomen järjestämä 117-vuotias lipaskeräys toteutui jälleen hienolla yhteistyöllä EU-vaalien äänestyspaikoilla. Keräyksen saamilla lahjoituksilla tuetaan vammaisia ja pitkäaikaissairaita Suomessa. Lahjoitusten tuotto kerrotaan näillä sivuilla heti kun kaikki lahjoitukset on saatu laskettua.

Keräyksen takana on tuhansien vapaaehtoisten lipasvahtien joukko, jotka mahdollistavat keräyksen järjestämisen. Suurella osalla vapaaehtoisista on itsellään vamma tai pitkäaikaissairaus.

Lahjoitusten avulla järjestetään esimerkiksi neuvontaa sairastuneelle tai vammautuneelle, vertaistukiryhmiä, kuntoutusta sekä virkistystoimintaa. Vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat usein pienituloisia, joten hyvät asiat tuovat parempia hetkiä arkeen. Lahjoituksia käytetään myös apuvälineiden hankintaan, oli sitten kyse happilaitteesta tai avustajakoirasta.

Jokainen lahjoitus on tärkeä

Kun useampi tekee 10 euron lahjoituksen, saavat esimerkiksi sydänsairaat kuntouttavaan jumppaan ohjaajan.

25 eurolla vertaiskerho voi järjestää tekemistä yhteiseen tapaamiseen. Samalla jaetaan sairauteen tai vammaan liittyviä kuulumisia ja vaihdetaan kokemuksia.

50 eurolla mahdollistat yhden vertaisryhmän jäsenen teatteriretken. Sairaalla tai vammaisella on usein pienet tulot. Retket auttavat jaksamaan ja näistä onnen hetkistä puhutaan pitkään!

Olemme mukana Pieni ele -keräyksessä:

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten tukiliitto, Kuuloliitto, Kuurojen liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Reumaliitto, Diabetesliitto, Sydänliitto