Jukka hymyilee lippaan takana vuodesta toiseen

Jukka Illikainen

Ensimmäiseen lipasvuoroonsa hän lupautui ammatillisesta kiinnostuksesta, sitten tunnelma vei mukanaan.

Jukka Illikaiseen voi vuodesta toiseen törmätä pieni ele -lipaskerääjänä äänestyspaikoilla. Häntä voi jo sanoa pitkän linjan vapaaehtoiseksi: Jukka on ollut mukana auttamassa jo vuosikymmenen.

Lahjoittamista on hienoa katsoa, nähdä se ihmisten hyvä fiilis. Lippaalla tapaa ihmisiä, joille lahjoittaminen on jo pitkä perinne.

Jukka Illikainen

Toisaalta näkee myös uusien sukupolvien oppivan lahjoittajiksi, kun kokonaisia perheitä tulee yhdessä lippaalle, Jukka Illikainen kertoo.

Tämä on helppo ja kiva tapa kantaa korteni kekoon hyvässä asiassa. Ehdottomasti voin suositella!

Jukka Illikainen

Lipaskerääjät ovat arvokas apua keräykselle. He ovat keräyspaikalla huolehtimassa keräyspisteestä ja kiittävät lahjoituksesta.

Suomalaiset ovat auttajakansaa. Meillä on täällä pitkät perinteet toisten tukemisessa, pieni ele -keräyksen toiminnanjohtaja Erika Mäntylä kertoo.

Joskus lipaskerääjän hymy voi olla se ratkaiseva tekijä: ihminen kokee lahjoittamisen tärkeäksi ja saa siitä hyvän mielen.

Erika Mäntylä

Kuka vaan voi tulla lipaskerääjäksi. Vuosittain lipaskerääjiä on sadoilla keräyspisteillä. Usein lipaskerääjät kokevat myös merkityksellisen sen, että kerätyistä rahavaroista puolet jää keräyspaikkakunnalle.

Lipaskerääjänä olet konkreettisesti auttamassa ihmisiä lähelläsi.

Erika Mäntylä

pienen eleen lipaskerääjäksi pääset ilmoittautumaan täältä.