Lipaskeräys 12.–23.1.2022 aluevaalien äänestyspaikoilla

Tammikuussa 2022 pieni ele kerää lahjoituksia vammaisille ja pitkäaikaissairaille aluevaalien äänestyspaikoilla. Tuhannet vapaaehtoiset kerääntyvät jälleen hyvän tekemisen lähettiläinä keräyspaikoille. Vapaaehtoisten avulla lahjoitusten apu menee perille ympäri Suomen käytännön tasolla.

Vapaaehtoiset ovat usein suomalaisille näkyvin osa keräystä. Heidän avullaan keräys on perinne, jonka äänestäjä kohtaa äänestyspaikalla.

Joillekin ihmetystä herättää, että kerääjät ovat vain hiljaa keräyslippaan vieressä, eivätkä kutsu lahjoittamaan. Äänestyspaikka on keräyspaikkana ainutlaatuinen ja kunnioitamme vaalirauhaa sekä saatuja ohjeita. Siksi lipaskerääjämme vahtivat lipasta hiljaisuudessa ja kiittävät lahjoituksesta. Kerääjien kanssa saa toki hyvillä mielin keskustella ja kysyä lisää keräyksestä.

Lahjoituksilla käytännön apua

Lahjoituksilla saadaan vammaisille ja pitkäaikaissairaille muun muassa kuntoutusta, apuvälineitä, edunvalvontaa, vertaistukiryhmiä ja virkistystoimintaa.

Tule mukaan helppoon vapaaehtoishommaan!

Vapaaehtoisena olet keräyspaikalla avustamassa lahjoittajia ja huolehtimassa keräyspisteestä. Tervehdit lahjoittajia ja olet ensimmäinen, joka antaa heille kiitoksen lahjoituksesta. Meillä on siitä erilainen keräys, että emme pyydä lahjoituksia, vaan vahdimme vain keräyslipasta. Näin rauha äänestyspaikalla säilyy keräyksemmekin osalta.