Keräys alkaa 17.1. presidentinvaalien äänestyspaikoilla!

Vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi järjestettävä pieni ele -vaalikeräys alkaa 17.1.2024 presidentinvaalien yhteydessä. Vapaaehtoiset lipasvahtimme keräyslippaan kera tapaat äänestyspaikallasi.

Lipasvahtimme ovat suurin osa itse vammaisia tai pitkäaikaissairaita. He huolehtivat vapaaehtoisina, että apua ja tukea on mahdollista saada muillekin. Jotkut ovat olleet mukana jo lapsesta asti oman vanhemman kanssa ja jatkaneet jopa 60 vuotta mukana! Vapaaehtoisuus ja halu auttaa on siirtynyt sukupolvelta toiselle.

Olen 40 vuotta istunut kaikissa vaaleissa lippaan takana.

Riitta, vapaaehtoinen lipasvahti

Lipasvahdit ovat keräyksen sielu

Tuhannet vapaaehtoiset laittavat keräyksen pystyyn ympäri Suomen. Hienojen vapaaehtoisten yhteen hiileen puhaltamisen avulla, keräys on järjestetty 117 vuotta äänestyspaikoilla. Yhteistyö alkoi heti ensimmäisistä vaaleista vuonna 1907 vaalien järjestäjien kanssa ja se jatkuu edelleen hyvässä hengessä.

Pitkän historian aikana monelle lahjoittaminen vammaisille ja pitkäaikaissairaille on ollut perinne. Iso kiitos kuuluu vapaaehtoisten lisäksi myös kaikille, jotka ovat yli sadan vuoden aikana lahjoittaneet. Lipasvahdit kertovat, kuinka tutut lahjoittajat palaavat keräyspisteelle aina uudelleen vuoden aikana keräämänsä kolikkopussin kanssa. Lahjoituksilla tuhannet ja tuhannet vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat saaneet tukea – vertaistukea, apuvälineitä, avustajakoiria, kuntoutusta, piristystä elämään ja paljon muuta.

Tyhjensin possupankin tarkoituksella pienen eleen keräykseen ennakkoäänestys paikalla.

Lahjoittaja